Työn ja perhe-elämän tasapainottaminen Enfolla: Matti Kempin kokemuksia joustavasta työarjesta
Työn ja muun elämän tasapaino on tärkeä pitkäkestoisen hyvinvoinnin edellytys. Sen saavuttaminen vaatii usein työntekijän omakohtaisia valintoja, vaivannäköä sekä joustoa työnantajalta. Me Enfolla olemme sitoutuneet tukemaan työntekijöitämme sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Matti Kemppi on, kokenut ja pidetty asiakkuuspäällikkö, joka työskentelee vaativassa tehtävässä suorassa asiakasrajapinnassa myynti- ja asiakkuudenhallintatiimistämme.
Kun Matin perhe kasvoi, perheen arkea on muokattu uuteen tilanteeseen niin lasten tarpeet kuin molempien vanhempien ura huomioiden. Matti siirtyi työnantajan kanssa hyvissä ajoin tehdyn suunnitelman mukaan tekemään lyhyempää työviikkoa. Tämä oli mahdollista Enfon perhemyönteisten käytäntöjen ja kulttuurin ansiosta. Tässä pienessä haastattelussa Matti jakaa kokemuksiaan joustomahdollisuuksilla toteutetusta lapsiperhearjesta.
Kuka on Matti Kemppi?
”Olen Matti, perheenisä Klaukkalasta. Toimin Enfolla myynnin ja asiakkuuden hallinnan tehtävissä Account Managerina.”
Millainen työviikko sinulla nykyään on?
”Kevään 2024 ajan olen tehnyt nelipäiväistä työviikkoa ollen perjantait kotona nuorimman 2-vuotiaan tyttäreni kanssa. Aiemmasta viisastuneena perheemme valitsi näin 😊 Lapset ovat pieniä vain kerran ja haluan olla mukana seuraamassa taaperon kehitystä. Nuorempi tyttäreni Mea on ollut alkuvuoden ajan päivähoidossa kolme päivää viikossa. Tämä ratkaisu on mahdollistanut molemmille vanhemmille mahdollisuuden tehdä nelipäiväistä työviikkoa.”
Millä tavalla Enfo on mahdollistanut tällaisen järjestelyn?
”Asiasta saatiin sovittua joustavasti esihenkilön kanssa. Omalta osaltani tiedotin järjestelytoiveesta jo hyvissä ajoin. Enfolla on mielestäni hyvä työt ja perheen yhdistävä kulttuuri, jossa ymmärretään erinomaisesti tämänkaltaisia ratkaisuja.”
Mitä sinulle merkitsee, että voit tehdä lyhyempää viikkoa?
”Ensisijaisesti lyhyempi työviikko merkitsee mahdollisuutta olla enemmän läsnä lapsen elämässä. Työn osalta se merkitsee hieman tarkempaa priorisointia – työni on kuitenkin luonteeltaan sellaista, ettei se aina katso aikaa ja paikkaa. Nelipäiväinen työviikko on mahdollistanut hyviä hetkiä ja läsnäoloa leikkipuistossa ja trampoliinilla, potkupyöräilyn opiskelua ja paljon muuta!”
Mitä lyhyemmän viikon tekeminen on opettanut sinulle tähän mennessä? Onko mukana jotain, mitä voisit viedä työelämään?
”Kaikki on mahdollista, kun vaan laittaa asiat tapahtumaan ja tärkeysjärjestykseen.”